Gatenbalken / Trekbok

Gatenbalk / Trekbok kopen bij Mister Agri

Een gatenbalk wordt gebruikt om machines aan uw trekker te koppelen. Een stalen gatenbalk bevestigt een driepuntsbok of een ander landbouwwerktuig aan een tractor. Bij Mister Agri vindt u een ruim assortiment aan gatenbalken voor uw tractor. Kies de juiste lengtes en diameters om veilig aan het werk te kunnen. Naast de balken kunt u bij Mister Agri ook terecht voor andere hef- en koppeldelen zoals een trekhaakkogel of een driepuntsbok. 

Bestel uw tracker onderdelen bij Mister Agri en geniet van de volgende voordelen:

✓ Bezorging bij uw thuis

✓ Na levering betalen

✓ Niet goed geld terug

Gatenbalk voor uw tractor

Koppel uw machines makkelijk aan met een gatenbalk. De balken van Mister Agri zijn gemaakt van degelijk materiaal, zodat u er lang plezier van heeft. De meeste balken zijn gelakt, waardoor deze weerbestendig zijn en niet snel zullen roesten.

Gatenbalken hebben verschillende as diameters en gat-tot-gatlengtes, kijk dus goed welke u nodig heeft. Komt u er niet uit? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag aan de juiste gatenbalk cat 1, gatenbalk cat 2 of gatenbalk cat 3. 

U kunt een gatenbalk krijgen in verschillende categorieën, namelijk: Cat. 1, cat. 2 en cat. 3. Hieronder leggen we het verschil uit, zodat u de juiste gatenbalk voor uw tractor kan uitkiezen.  

Gatenbalk cat 1

Gatenbalk cat 1 worden doorgaans gebruikt voor tractoren onder de 35 pk. Ze zijn dus voor kleine tractoren geschikt, zoals bijvoorbeeld compact tractoren of mini-tractoren. We hebben gatenbalk cat 1 met 4 tot en met 11 gaten. 

Gatenbalk cat 2

Een gatenbalk cat 2 is geschikt voor tractoren die doorgaans tussen de 35 pk en ongeveer 90 pk aan vermogen hebben. Een gatenbalk cat 2 is dus geschikt voor middelgrote tractoren. We hebben gatenbalk cat 2 met 5, 7 en 9 gaten.

Gatenbalk cat 3

Een gatenbalk cat 3 is geschikt voor tractoren die meer dan 90 pk aan vermogen hebben. De gatenbalk cat 3 is daardoor geschikt voor grotere voertuigen. In ons assortiment zit een gatenbalk cat 3 met 7 gaten. 

Trekbok voor uw tractor

Naast de balken kunt u bij Mister Agri ook terecht voor een trekbok voor achter uw tractor. Net als bij gatenbalken kunt u een trekbok in verschillende categorieën kopen, namelijk trekbok cat 1 en trekbok cat 2. Hieronder leggen we u het verschil uit. 

Trekbok cat 1

Een trekbok cat 1 is geschikt voor onder andere mini-tractoren en compacttractoren en heeft een categorie 1 aansluiting voor zowel de hef- als de topstang. Het product is hierbij universeel binnen de compacttractoren. Een trekbok cat 1 wordt bij Mister Agri exclusief topstangpen, borgclips en trekhaakkogel geleverd, deze zijn apart te bestellen in onze webshop.

Trekbok cat 2

Een trekbok cat 2 is geschikt voor middelgrote trekkers met een categorie 2 hefaansluiting en - topstang. De trekbok cat 2 is universeel binnen trekkers met deze aansluitingen. Ook een trekbok cat 2 wordt exclusief topstangpen, borgclips of trekhaakkogel geleverd.

Driepuntsbok

Een driepuntsbok is een veel gebruikt type hefinrichting voor de bevestiging van ploegen en andere werktuigen aan een landbouw- of industriële tractor. De drie punten van een driepuntsbok lijken op een driehoek, of op de letter A. Bij Mister Agri vindt u naast driepuntsbokken ook driepuntstrekhaakbokken. De aanhangwagenkoppeling van de driepuntstrekhaakbokken zijn voorzien van borgclips, een topstangpen, een trekhaakkogel en een trekpen. 

Let ook op bij de aankoop van een driepuntsbok dat u eentje uit de juiste categorie kiest die past bij het aantal pk van uw tractor.

Trekhaakkogel

Op zoek naar een trekhaakkogel voor uw tractor? Ook die zijn bij Mister Agri te koop. Wij hebben twee afmetingen in ons assortiment namelijk een trekhaakkogel 19mm x 54mm die maximaal 1590 kg kan trekken en een trekhaakkogel 25,4mm x 54mm, die maximaal 2268 kg kan trekken.

Vragen over gatenbalken en meer

Bij Mister Agri vindt u een ruim assortiment aan gatenbalken, trekbokken en driepuntsbokken. Wij leveren de balken in elke categorie en grootte en natuurlijk altijd voor de laagste prijs. Heeft u een vraag over een van onze producten, schroom dan niet om contact met ons op te nemen. We helpen u graag verder.

Vraag en antwoord

Heeft u nog vragen over Gatenbalken of trekbokken? Misschien wordt uw vraag hieronder beantwoord:

Welke categorie gatenbalk heb ik nodig?

U kunt een gatenbalk krijgen in  cat. 1, cat. 2 en cat. 3. Gatenbalk cat 1 worden gebruikt voor tractoren onder de 35 pk. Een gatenbalk cat 2 is geschikt voor tractoren die tussen de 35 pk en ongeveer 90 pk aan vermogen hebben. En een gatenbalk cat 3 is geschikt voor tractoren die meer dan 90 pk aan vermogen hebben.

Welke categorie trekbok heb ik nodig?

Een trekbok kunt u in verschillende categorieën kopen, namelijk cat 1 en cat 2. Een trekbok cat 1 is geschikt voor onder andere mini-tractoren en compacttractoren en heeft een categorie 1 aansluiting voor zowel de hef- als de topstang. Een trekbok cat 2 is geschikt voor middelgrote trekkers met een categorie 2 hefaansluiting en - topstang.